ua en ru

Партія "Єдина країна" оголосила всеукраїнське обговорення національної ідеї

Політична партія "Єдина країна" заявила про початок пошуку та обговорення національної ідеї, яка стане основою сильної і єдиної країни. Про це заявив лідер партії Максим Верес.

Він повідомив, що обговорення пройде у кілька етапів і залучить громадян з різних регіонів України, а також політичних експертів і діячів культури. Визначення національної ідеї також буде проходити шляхом відкритого рейтингового голосування на сайті партії. Критеріями першого етапу визначення національної ідеї визначені наступні цінності: життя, свобода, безпека, можливості самореалізації, справедливість, гідний рівень життя, патріотизм і гордість за батьківщину.

"На даному етапі ми плануємо відкрити обговорення цінностей, які повинні лягти в основу майбутньої єдиної національної ідеї України. Ми виносимо на голосування такі базові поняття, як свобода, безпека, можливість самореалізації громадян у державі, справедливість і гідний рівень життя і патріотизм. Очікуємо, що громадяни з усієї України долучаться до обговорення основи майбутньої національної ідеї, проголосують за запропоновані цінності або запропонують свої", - зазначив Верес.

За словами лідера партії, відсутність протягом 24 років незалежності України єдиної національної ідеї, здатної об'єднати мешканців усіх регіонів України задля досягнення загальної стратегічної мети, призвело не тільки до маніпулювання національними цінностями ззовні, але і до громадянського конфлікту всередині країни. Для успішного і стійкого розвитку держави необхідно як можна швидше згуртувати громадян навколо однієї мети і загальних завдань. Партія "Єдина країна" вважає це головною суспільно-політичною задачею сьогоднішнього дня для всіх політичних сил і відповідальних громадян.

"Розмови про необхідність об'єднання громадян навколо національної ідеї тривають протягом усіх років незалежності. Ні один довгостроковий проект не може дати результату, якщо не визначена його мета та завдання. Тим більше не може бути й цілеспрямованого розвитку держави, без національної ідеї і розуміння, куди ми повинні прийти через десять чи п'ятдесят років. Поки Україна не виробить свої цілі і завдання нам будуть навішувати свої візії та місії більш сильні держави або українські політичні гравці", - вважає Верес.