ua en ru

Парламенти України та Росії готові до законодавчого забезпечення домовленостей, - спікери парламентів

Парламенти України та Росії готові до ухвалення необхідних рішень для законодавчого забезпечення домовленостей, яких було досягнуто під час візиту до України прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна. Про це заявили голова Верховної Ради України Володимир Литвин і голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Сергій Миронов під час зустрічі у четвер, яка відбулася у рамках офіційного візиту В.Литвина у м. Санкт-Петербург, повідомляє Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
Сторони високо оцінили офіційні документи, які були підписані у ході візиту В.Путіна, і які, за словами голови Верховної Ради, суттєво посилять економічну складову двосторонніх відносин. Говорячи про нинішній рівень співпраці між Україною та Росією, В.Литвин наголосив: "У нас є підстави для оптимізму і твердої впевненості у тому, що відносини між нашими країнами і далі набуватимуть системного характеру".
"Ми ніколи не переривали взаємодію наших парламентів", - сказав у відповідь С.Миронов. Він підтвердив готовність відвідати Україну з робочим візитом, який заплановано на кінець листопада ц.р., і взяти участь разом зі своїм українським колегою у дев'ятому засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації.
Крім того, було обговорено можливі перспективи головування України в ОБСЄ. За словами С.Миронова, російська сторона готова підтримувати та просувати цю ідею.
Як повідомлялося раніше, голова Верховної Ради України В.Литвин 27-28 жовтня перебуває з офіційним візитом у м. Санкт-Петербург (Російська Федерація) для участі у заходах міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД. Голова Верховної Ради України візьме участь у 35-му пленарному засіданні МПА СНД та у міжнародній міжпарламентській конференції, присвяченій головуванню Республіки Казахстан в ОБСЄ.