ua en ru

На парламентських виборах в Угорщині конкурентів правлячої партії позбавили рівних умов, - ОБСЄ

На парламентських виборах в Угорщині конкурентів правлячої партії позбавили рівних умов, - ОБСЄ Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

В цілому фундаментальні права на виборах були дотримані

В організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) розкритикували вибори в Угорщині через брак справедливої конкуренції для опозиційних партій. Про це повідомляє Reuters.

При цьому наголошується, що в цілому фундаментальні права на виборах були дотримані.

"Надмірні витрати уряду на рекламу, яка посилила повідомлення кампанії правлячої коаліції, підірвали здатність конкурентів змагатися на рівних засадах", - заявив на прес-конференції спостерігач ОБСЄ Дуглас Вейк.

Крім того, політичним дебатам перешкоджали "ксенофобська риторика, упередженість ЗМІ та непрозоре фінансування кампанії".

"Основні права і свободи в цілому були дотримані, але здійснювалися в несприятливому кліматі... Доступ до інформації, а також свобода засобів масової інформації та асоціації були обмежені, в тому числі недавніми правовими змінами", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в ніч на понеділок, 9 квітня, у короткій промові оголосив про свою перемогу на парламентських виборах.