ua en ru

На парламентських виборах в Ірані перемогли прихильники президента Рухани

На парламентських виборах в Ірані перемогли прихильники президента Рухани Фото: прихильники президента Ірану Рухани отримали більшість на парламентських виборах

Всього реформісти і помірні кандидати отримають близько 130 з 290 мандатів

Союзники президента Ірану Хасана Рухани (помірні кандидати) набрали найбільшу кількість голосів у другому турі парламентських виборів. Про це свідчать попередні результати виборів, передає Reuters.

Перший тур відбувся в лютому. Тоді прихильники Рухани — реформісти і помірні кандидати — домоглися значних успіхів, отримавши 95 місць, а консерватори — 105 місць. У другому турі вирішувалася доля ще 68 парламентських місць. Згідно з неофіційними результатами, помірні кандидати досягли більше 30 з 68 мандатів.


На виборах у лютому реформістам дісталися всі 30 місць у парламенті від Тегерана. Всього реформісти і помірні отримають близько 130 місць (всього в парламенті 290 депутатів), більше ніж інші партії і течії, але не зможуть стати абсолютною більшістю.

Нагадаємо, 22 квітня держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф обговорили в штаб-квартирі ООН процес зняття санкцій з Ірану відповідно з домовленостями щодо іранської ядерної програми.