ua en ru

Парламентські вибори в Ірані: голосування продовжували 5 разів

Парламентські вибори в Ірані: голосування продовжували 5 разів Фото: голосування в Ірані

Причиною тому стала висока явка на виборах

В одній із нафтових країн Ірані 26 лютого відбулися вибори до парламенту та членів так званої Ради експертів, закінчення яких протягом дня продовжували п'ять разів. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що державне телебачення повідомило про закриття виборчих дільниць о 23:45 за місцевим часом та початок підрахунку голосів. До цього влада п'ять разів подовжувала термін голосування у великих містах. Причиною тому стала висока явка на виборах. Голосування мало закінчитися о 18:00 за місцевим часом.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що всі, хто любить Іран, повинні прийти проголосувати.

"Явка на виборах має бути настільки високою, щоб розчарувати наших ворогів", - сказав Хаменеї.

Очікується, що вибори стануть важливим показником ставлення населення до політики президента країни Хасана Роухані, який зіграв ключову роль, підштовхнувши Захід до скасування економічних санкцій щодо Ірану, і має намір домагатися зміцнення впливу кандидатів, орієнтованих на проведення реформ, на противагу консерваторам і прихильникам жорсткої лінії, які мають в нинішньому парламенті більшість.

У боротьбі за 290 парламентських місць брали участь понад 4800 кандидатів. Право голосу мають майже 55 мільйонів осіб, причому 8,5 млн із них - у Тегерані. Попередні результати голосування оприлюднять 27 лютого.

Нагадаємо, раніше влада Ірану назвала нереалістичними пропозиції Росії та країн-членів ОПЕК щодо заморожуванню видобутку нафти.