ua en ru

Парламентські вибори в Австралії: перемагає правляча коаліція

Парламентські вибори в Австралії: перемагає правляча коаліція Фото: Малколм Тернбулл отримує більшість у парламенті

Чинний прем'єр Малколм Тернбулл уже заявив про перемогу

В Австралії опозиційна Лейбористська партія визнала поразку на виборах до парламенту країни. Як повідомляє 10 липня агенція Reuters, остаточні результати голосування, яке відбулось 2 липня, наразі ще не оприлюднені, передає DW.

Зазначено, що терміни остаточного підбиття підсумків виборів досі не названо. Однак лідер лейбористів Білл Шортен сказав, що правляча Ліберально-національна коаліція (ЛНК) на чолі з чинним прем'єром, лідером Ліберальної партії Австралії Малколмом Тернбуллом отримала достатньо місць у нижній палаті парламенту, щоб зберегти владу.


Голосування до парламенту Австралії відбувається за мажоритарною системою - 150 депутатів обирають від округів. Для того, щоб самостійно сформувати уряд, необхідно отримати 76 місць. У попередньому складі представники ЛНК мали 90 місць, тоді як лейбористи - 55.

Станом на ранок неділі підраховано 79,6% голосів, коаліція вже отримала 74 місця, очікується, що вона здобуде ще два, повідомляє телеканал ABC. Лейбористи вже виграли 67 місць, прогнозується виграш ними ще двох, що залишить їх у меншості.

Тернбулл уже сказав пресі: "Ми виграли вибори". Тим не менш, прем'єр під час виборчої кампанії потрапив під жорстку критику через свою політику охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що США, ЄС, Канада й Австралія допомагають Україні у правоохоронній реформі.