ua en ru

Парламентська коаліція вимагає від Сироїд подати у відставк

Парламентська коаліція вимагає від Сироїд подати у відставк Фото: коаліція вимагає від Сироїд піти у відставку

У коаліції заявили про зухвале порушення віце-спікером норм Регламенту

Парламентська коаліція “Європейська Україна” вимагає від віце-спікера Верховної Ради України Оксани Сироїд подати у відставку. Про це свідчить відповідна заява коаліції, опублікована на сайті партії "Блок Петра Порошенка".

"Коаліція обурена неправомірною поведінкою заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд на ранковому пленарному засіданні 15 березня. Головуючи, пані Сироїд не поставила на голосування ініціативу трьох фракцій про виступ з трибуни військовослужбовців Національної поліції, на яких організував напад В. Парасюк. На підтримку цієї ініціативи виступили три фракції парламенту. Тож головуючий, відповідно до Регламенту ВР, був зобов’язаний винести її на розгляд народних депутатів, і – у випадку 150 голосів “за”, – надати слово запрошеним", - підкреслюється у заяві.

Члени коаліції наголошують, що Сироїд, закривши засідання парламенту, проігнорувала вимоги Регламенту та почала нагнітати конфліктну ситуацію навколо нібито присутності “органів правопорядку” в сесійній залі (хоча йшлося про лише чотирьох неозброєних офіцерів, запрошених депутатами).

"Зухвале порушення Регламенту віце-спікером Верховної Ради України є підставою для звільнення Оксани Сироїд із займаної посади. Вважаємо, що вона сама повинна написати заяву та піти з займаної посади", - підкреслюється у заяві.

Нагадаємо, ранкове засідання ВР не тривало і десяти хвилин. Заступник глави парламенту Оксана Сироїд оголосила про закриття ранкового засідання. Свої дії вона пояснила тим, що "в зал засідань незаконно проникли представники органів правопорядку і захопили парламентську трибуну".