ua en ru

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію по Донбасу

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію по Донбасу Фото: ПА ОБСЄ (flickr.com/oscepa)

На сесії в Мінську асамблея ухвалила резолюцію про підтримку України

Парламентська асамблея (ПА) ОБСЄ на сьогоднішній сесії в Мінську (Білорусь) ухвалила резолюцію з положеннями в підтримку України. Про це передає "Радіо Свобода".

В резолюції, яка називається "Зміцнення взаємної довіри і співпраці в ім'я миру і процвітання в регіоні ОБСЄ", серед іншого, зізнається, що "певні райони Донецької і Луганської областей" знаходяться під контролем "російських гібридних сил".

Повідомляється. що делегація Росії виступила з протестом проти резолюції, запропонувавши поправки про вилучення положення про "російсько-гібридні війська" на Донбасі. Представник РФ Петро Толстой заявив, що на Донбасі немає російських військ, це внутрішній конфлікт України.

Наголошується, що під час голосування російська делегація залишилася в меншості.

Нагадаємо, 5 липня комітет з політичних питань і безпеки ПА ОБСЄ підготував для розгляду резолюцію з закликом про деокупації Криму і Донбасу.

В резолюції ОБСЄ закликає Російську Федерацію "як державу, що окупує" забезпечити безперешкодне пересування СММ ОБСЄ по території Криму, а також заявляє про підтримку Мінського протоколу і Мінського меморандуму щодо врегулювання ситуації на Донбасі.