ua en ru

Парламент Венесуели оголосив про нелегітимність Конституційної асамблеї

Парламент Венесуели оголосив про нелегітимність Конституційної асамблеї Фото: Національна асамблея Венесуели (asambleanacional.gob.ve)

За нелегітимність асамблеї парламент проголосував одноосібно

Парламент Венесуели, який контролюється опозицією, визнав нелегітимною нещодавно обрану конституційну асамблею. Про це передає DW.

Повідомляється, що за ухвалене вчора ввечері рішення одноголосно проголосували всі члени парламенту Венесуели.

Згідно з даним рішенням, вважаються нелегітимними як сама асамблея, створена за ініціативою президента Ніколаса Мадуро, так і ухвалені нею рішення. Це стосується, зокрема, позбавлення Конституційною асамблеєю повноважень генерального прокурора країни Луїзи Ортеги, яка критикує президента Мадуро.

Наголошується, що під час засідання парламенту щодо позбавлення легітимності Конституційної асамблеї, до парламенту намагалися увірватися прихильники Мадуро.

Нагадаємо, в суботу, 5 серпня, лідери венесуельської опозиції закликали до активізації вуличних протестів після рішення Національного установчих зборів відправити у відставку генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас, яка є одним з головних критиків президента країни Ніколаса Мадуро.