ua en ru

Парламент збільшив на 10 млн грн фінансування розвитку регіональних мов

Верховна Рада України (ВР) збільшила витрати пов'язані із заходами з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, фінансової підтримки пропаганди української освіти за кордоном" на 10 млн грн.

Верховна Рада України (ВР) збільшила витрати пов'язані із заходами з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, фінансової підтримки пропаганди української освіти за кордоном" на 10 млн грн. Про це йдеться у висновку комітету ВР з питань бюджету щодо законопроекту № 3000 "Про державний бюджет України на 2014 р.", текст якого є у розпорядженні РБК-Україна.

"Збільшити видатки розвитку на "Заходи з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, фінансова підтримка пропаганди української освіти за кордоном" на 10 млн грн", - йдеться в повідомленні ВР.

Нагадаємо, народні депутати України сьогодні прийняли без обговорення законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.

Голова комітету з питань бюджету-Євген Геллер запропонував врахувати кілька додаткових пропозицій до законопроекту, зокрема зміни редакцій низки статей і зазначив, що для обліку цих пропозицій необхідно уточнити відповідні показники доходів і видатків за загальним та спеціальним фондами, збалансувавши показники загального фонду за рахунок збільшення зовнішніх запозичень з відповідним коригуванням показників дефіциту і державного боргу.