ua en ru

Парламент визнав рекомендації ЄС основою для внутрішньої реформи ВРУ

Парламент визнав рекомендації ЄС основою для внутрішньої реформи ВРУ Фото: парламент визнав рекомендації ЄС основою для внутрішньої реформи ВРУ

За це проголосували 240 нардепів

Верховна Рада України підтримала проект постанови №4219 "Про заходи з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України". За документ проголосували 240 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, прийняття документу засвідчило, що саме рекомендації місії Європейського парламенту з оцінки потреб є засадничими для проведення внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності українського парламенту. Таким чином, нардепи передбачили первинні заходи організаційного характеру, що дозволять на належному рівні забезпечити впровадження цих рекомендацій.

Відповідно до документу, спікеру ВРУ рекомендується створити робочу групу для підготовки і сприяння реалізації у співпраці із Європейським Парламентом плану заходів, спрямованих на забезпечення впровадження цих рекомендацій, а також затвердити відповідний план заходів.

До того ж комітетам ВРУ доручається з урахуванням їх предметів відання підготувати законодавчі пропозиції, спрямовані на забезпечення впровадження рекомендацій Місії Європейського парламенту.

Зазначимо, ЄС сформував 52 рекомендації для ВРУ щодо дотримання етичних норм і стандартів поведінки у Верховній Раді України; коаліції, опозиції та діалогу у ВР; адміністративної спроможності; наближення українського законодавства до права Європейського Союзу; відкритості, прозорості та підзвітності громадянам; політичного нагляду за виконавчою гілкою влади та законодавчої спроможності і законотворчого процесу в українському парламенті.