ua en ru

Парламент не зміг підвищити іменні стипендії Ради

Парламент не зміг підвищити іменні стипендії Ради Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Після невдалого голосування Парубій оголосив півгодинну перерву у засіданні ВР

Парламент не підтримав проект постанови №7418 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про встановлення іменних стипендій Верховної ради України студентам вищих навчальних закладів" щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної ради України", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за його прийняття проголосували лише 190 нардепів, після чого спікер ВР Андрій Парубій провів голосування за повернення до розгляду проекту постанови. Однак це рішення підтримав лише 181 депутат Ради. Після цього голова ВР оголосив про півгодинну перерву.

Пропонувалося установити такі розміри іменних стипендій Ради:

  • для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр" - 2130 гривень на місяць (наразі - 1800 гривень);
  • для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, наукових установ, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр" - 2720 гривень на місяць (наразі -2300 гривень).

Нагадаємо, в кінці березня глава держави Петро Порошенко заснував сто стипендій для дітей з інвалідністю. Вони будуть виплачуватися дітям, які досягли високих результатів у спортивних змаганнях.