ua en ru

Парламент Швейцарії відкличе заявку про вступ в ЄС

Парламент Швейцарії відкличе заявку про вступ в ЄС Фото: заявка Швейцарії про вступ у ЄС до сьогоднішнього дня вважалася "замороженою"

Швейцарія ніколи не була офіційним кандидатом на вступ до ЄС

Парламент Швейцарії вирішив відкликати офіційне клопотання держави на адресу Брюсселя про початок переговорів про вступ конфедерації Європейський Союз. Про це повідомляє Swissinfo.

Клопотання Швейцарії на адресу Брюсселя про початок переговорів про вступ конфедерації в ЄС з 1992 року вважалося "замороженим".


Мала палата федерального парламенту Швейцарії, Рада кантонів, слідуючи за великою палатою, Національною Радою, офіційно схвалила запит від депутата Швейцарської народної партії Лукаса Реймана про необхідність формально повернути документ з Брюсселя у Берн.

На весняній сесії Нацради в підтримку цього рішення виступили 126 парламентаріїв, 46 депутатів проголосували проти. У Раді кантонів 27 голосів - за, 16 - проти.

За словами Реймана, для того, щоб Швейцарія могла чітко відстоювати свої позиції у контактах з ЄС, конфедерації необхідно внести ясність в свій статус. Тільки відкликавши клопотання, Швейцарія зможе спілкуватися з ЄС на рівних.

Міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер зазначив, що після того, як конфедерація відмовилася приєднатися до європейської економічної зони, клопотання втратило свою силу. Крім того, Швейцарія ніколи не була серед офіційних кандидатів на вступ до ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Швейцарії затримали співробітника фірми Mossack Fonseca.