ua en ru

Парламент прийняв закон щодо автошляхів оборонного значення

Парламент прийняв закон щодо автошляхів оборонного значення Фото: Рада прийняла закон щодо автошляхів

За документ з третього разу проголосував 231 парламентарій

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4647 "Про внесення змін до закону "Про автомобільні дороги" щодо автомобільних доріг оборонного значення". За документ з третього разу проголосував 231 парламентарій, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроектом визначається, що автомобільними дорогами оборонного значення є автомобільні дороги, необхідні для забезпечення оборони і безпеки України, з'єднання військових та інших спеціальних об'єктів, призначених в умовах воєнного часу для військових перевезень, евакуації населення, перевезень, пов'язаних з евакуацією вантажів, народногосподарських перевезень

З метою забезпечення оборони і безпеки України автодороги незалежно від їх форми власності та значення можуть бути віднесені до автомобільних доріг оборонного значення. При цьому віднесення дороги до автошляхів оборонного значення не є підставою для обмеження руху транспортних засобів по такій дорозі, за винятком випадків її використання у період дії воєнного стану.

Підкреслюється, що порядок використання автодороги оборонного значення і її відновлення у період дії воєнного стану, проведення заходів щодо її технічного прикриття, а також перелік цих доріг затверджуються Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада провалила у другому читанні законопроект №4644 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо приведення їх у відповідність із законодавством Європейського Союзу у сфері перевезення небезпечних вантажів".