ua en ru

Парламент не повинен працювати, поки не буде забезпечено персональне голосування, - Кличко

Верховна Рада України (ВР) не повинна працювати, поки не буде забезпечено персональне голосування народних депутатів. Про це заявив лідер фракції "Удар" Віталій Кличко, повідомляє прес-служба "Удару".

"Ми з початку скликання вимагаємо персонального голосування. Ми впевнені, без цього не може бути ніякого парламентаризму в Україні. Парламент не повинен працювати, коли відбуваються махінації. Ми не можемо говорити про легітимність законів, якщо вони приймаються без присутності депутатів. Це порушення Конституції" , - заявив Віталій Кличко.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ідеї введення системи Рада-4, яку пропонує голова ВР Володимир Рибак і провладні депутати, Кличко зазначив, що ці розмови "відмовки, щоб не було забезпечено персональне голосування. Мовляв, нам потрібно півроку або рік, щоб запустити цю систему, а в цей час ми можемо працювати, як в минулому скликанні, голосуючи картками депутатів, які не присутні в сесійній залі, і приймаючи закони, які не відповідають інтересам українців".

Читайте також: Опозиція заблокувала трибуну і президію ВР.