ua en ru

Парламент Македонії затвердив новий уряд

Парламент Македонії затвердив новий уряд Фото: Зоран Заєв

Парламент завершив піврічну політичну криза обранням коаліційного уряду

Парламент Республіки Македонія затвердив новий коаліційний уряд, очолюваний соціалістом Зораном Заєвим. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Парламент Македонії завершив шестимісячну політичну кризу в країні обранням нового лівоцентристського коаліційного уряду на чолі з колишнім опозиційним лідером Зораном Заєвим", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, 62 парламентарія проголосували пізно ввечері 31 травня за те, щоб затвердити новий Кабінет міністрів з 26 осіб, запропонований лідером соціал-демократів Заєвим. Так, 5 депутатів утрималися при голосуванні, ще 5 взагалі були відсутні в сесійній залі.

Повідомляється, що Заєв приніс присягу в якості прем'єр-міністра відразу після голосування. Він пообіцяв, що його уряд активізує економічні реформи і прискорить вступ країни в ЄС і НАТО.

Прем'єр сформував союз свого "Соціал-демократичного союзу Македонії" з ще двома невеликими етнічними албанськими партіями, щоб контролювати 62 з 120 місць в парламенті після того, як його партія посіла друге місце на грудневих виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що македонський суд засудив 9 осіб за участь у масових заворушеннях у парламенті, в результаті яких кілька політиків отримали травми.