ua en ru

Парламент Киргизії висловив недовіру уряду

Парламент Киргизії висловив недовіру уряду Фото: засідання парламенту Киргизії (kenesh.kg)

"За" проголосували 102 депутата

Парламент Киргизії (Жогорку Кенеш) 102 голосами висловила недовіру уряду республіки на чолі з прем'єр-міністром Сапаром Ісаковим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби киргизького парламенту.

"За підсумками голосування Жогорку Кенеш прийняв постанову про висловлення недовіри уряду, за яке проголосували 102 депутата", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє місцеве агентство АКИргеѕѕ, оприлюднив результати поіменного голосування, проти виступили п'ятеро парламентаріїв. Згідно Конституції Киргизії, після висловлення парламентом недовіри уряду рішення про його відставку приймає президент.

Парламент Киргизії висловив недовіру уряду

17 квітня три фракції парламенту Киргизії визнали незадовільним звіт уряду за підсумками 2017 року. Серед причин, які викликали таке рішення, депутати назвали невиконання бюджету, погану підготовку до опалювального сезону, зрив термінів щодо запровадження проекту "Безпечне місто" і прийняття невигідних для країни угод.

Нагадаємо, парламент Словаччини заявив про висловлення вотуму недовіри прем'єр-міністру країни Роберта Фіцо.

Раніше в країні пройшли численні мітинги за відставку уряду, причетного, на думку протестувальників, до вбивства журналіста, який розслідував корупцію, Яна Куцека.