ua en ru

Парламент Ізраїлю розгляне питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Парламент Ізраїлю розгляне питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу Фото: Кнесет розгляне питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Питання внесено до порядку денного президії Кнесету на наступний тиждень

Парламент Ізраїлю розгляне питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу внесений до порядку денного президії Кнесету на наступний тиждень.

"Протягом багатьох років Кнесет відмовлявся від обговорення Голодомору, не визнаючи його "актом геноциду українського народу" і "актом насильства проти людства, який був спрямований сталінським режимом на знищення людей". Настав час це змінити", - зазначив депутат Нава Бокер, який вніс пропозицію на розгляд Кнесету.

Розробку резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу ініціював почесний консул Держави Ізраїль в західному регіоні України Олег Вишняков.

Для того, щоб переконати парламентаріїв, Вишняков наполіг на візиті ізраїльської делегації в київський Національний музей "Меморіал жертв Голодомору". Такий візит відбувся вперше в історії двосторонніх відносин України та Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ізраїлі закликали Трампа перенести посольство США в Єрусалим.