ua en ru

Парламент Іспанії заслухає доповідь про втручання РФ у ситуацію в Каталонії

Парламент Іспанії заслухає доповідь про втручання РФ у ситуацію в Каталонії Фото: Сорайя Саенс де Сантамарія (Vicepresidencia del Gobierno de España)

Засідання пройде за тиждень до регіональних виборів у Каталонії

Парламент Іспанії заслухає доповідь про втручання Російської Федерації (РФ) в ситуацію в Каталонії. Про це повідомляє видання La Vanguardia.

"Віце-прем'єр Іспанії та в. о. глави Каталонії Сорайя Саенс де Сантамарія представить на засіданні однієї з комісій парламенту Іспанії 14 грудня доповідь про ймовірне втручання РФ у каталонську кризу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в той же день директор Національного розвідувального центру Фелікс Санз Ролдан також візьме участь у засіданні парламенту.

Наголошується, що засідання комісії відбудеться за тиждень до регіональних виборів у Каталонії. Виступ Сантамаріі відбудеться на запит Іспанської соціалістичної робочої партії, яка вважає, що можливе втручання РФ негативно вплинуло на безпеку країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заарештовані колишній віце-президент уряду Каталонії і екс-міністри від партії "Ліва республіканська партія Каталонії" направили у Верховний суд лист, в якому погоджуються з владою Мадрида над регіоном і просять звільнення з-під варти.