ua en ru

Парламент Ірану затвердив 16 міністрів нового уряду від Роухані

Парламент Ірану затвердив 16 міністрів нового уряду від Роухані Фото: Хасан Роухані (flickr.com un/worldeconomicforum)

Новий глава Міноборони назвав розвиток ракетної програми країни одним із головних пріоритетів

Парламент Ірану 20 серпня 2017 року затвердив 16 членів Кабінету міністрів, запропонованих нещодавно переобраним президентом Хасаном Роухані. Про це повідомляє DW.

Як зазначено, виключенням став міністр енергетики - парламент не погодив кандидата на цю посаду Хабіболлу Бітарафа. Іранські парламентарі розкритикували його через відсутність плану боротьби з посухою і дефіцитом води в країні.

Повідомляється, що Міністерство оборони вперше за 25 років очолила людина, не пов'язана з Революційною гвардією - парамілітарною організацією, підконтрольною напряму духовному лідеру Ірану аятолі Алі Хаменеї. Новим міністром став бригадний генерал Амір Хатамі, який заявив парламенту, що розвиток ракетної програми країни є одним із його головних пріоритетів.

"Ми будемо застосовувати особливі зусилля для вдосконалення балістичної ракетної програми", - пообіцяв він.

Крім того, посади в новому Кабміні зберегли міністр нафти Біжан Намдар Зангане і глава МЗС Мохаммад Джавад Заріф.

Загалом уряд Ірану має 18 міністерських посад, але Роухані не запропонував нікого на посаду міністра науки, який відповідає і за освіту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Ірану більшістю голосів ухвалив антиамериканський закон, одним із положень якого стало розширення програми створення балістичних ракет і збільшення її фінансування.