ua en ru

У парламент Грузії попередньо проходить проросійський "Альянс патріотів"

У парламент Грузії попередньо проходить проросійський "Альянс патріотів" Фото: вибори в Грузії 2016

ЦВК опрацювала дані з 82,5% виборчих дільниць

За попередніми результатами виборів (дані з 82,5% дільниць), у парламент Грузії проходить проросійський "Альянс патріотів", який поки що долає 5%-й бар'єр за пропорційною системою. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії Грузії на офіційному сайті.

За інформацією ЦВК країни, після отримання результатів голосування з 82,55% виборчих дільниць, "Альянс патріотів Грузії" (АПГ) все ж долає 5%-й бар'єр. Нині блок складається з шести партій - "Альянс патріотів Грузії", "Традиціоналісти", "Каха Кукава - Вільна Грузія", "Свобода - Шлях Звіада Гамсахурдії", "Політичний рух силовиків-ветеранів і патріотів Грузії" і "Нові християнські демократи".

При цьому правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" набирає 49,26%, а "Єдиний національний рух" - 26,46%.

Очікується, що в разі проходження АПГ має отримати 5 мандатів, ЄНР - 25, ГМ - 47. Інші політсили, які не долають 5%-й бар'єр, наразі набирають: "Вільні демократи" - 4,58%, "Демократичний рух - Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе - 3,53%, "Держава для народу" - 3,48%. Лейбористська партія Грузії отримала 3,12%, Республіканська партія - 1,55%, блок партій "Топадзе - Промисловці" і "Наша батьківщина" - 0,81%, "Національний форум" - 0,72%.

Нагадаємо, 8 жовтня у Грузії проходили вибори депутатів парламенту 9-го скликання.