ua en ru

Парламент Греції провів засідання з приводу закриття держтелерадіокомпанії ERT

Парламент Греції провів засідання з питання закриття державної телерадіомовної корпорації ERT, передає Associated Press.

Лідер більшості в коаліційному уряді Антоніс Самаріс наполягає на остаточному закритті ERT і звільнення всіх 2,7 тис. її співробітників, у той час як соціалістична ПАСОК і "Ліві демократи" вважають, що ERT повинна продовжити роботу до тих пір, поки не буде сформована нова телерадіокомпанія.

Раніше суд призупинив дію постанови про закриття ERT. Відповідно до рішення вищого адміністративного суду корпорація може продовжувати мовлення до тих пір, поки не буде створена нова національна медіакомпанія.

Грецький уряд оголосив про закриття ERT 11 червня 2013 р. Прес-секретар кабінету міністрів Симос Кедікоглу, пояснюючи цей крок, підкреслив, що компанія була зразком непрозорості і марнотратства, і уряд не міг більше терпіти такий стан справ. Через два дні після цього в Греції почався національний страйк на знак протесту проти несподіваного закриття ERT. У ній взяли участь профспілки і всі грецькі ЗМІ.

Читайте також: Грецький суд призупинив закриття держтелерадіокомпанії ERT