ua en ru

Парламент Греції схвалив програму реформ

Парламент Греції схвалив програму реформ Фото: Греція

Дефолд в Греції: Пакет реформ передбачає режим жорсткої економії

Парламент Греції сьогодні вранці, 14 серпня, проголосував на підтримку програми реформ, що передбачають режим жорсткої економії. Про це пише DW з посиланням на агентство Reuters.

Так, після багатогодинних дебатів, що тривали всю ніч, уряду прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса вдалося заручитися більшістю в парламенті, що складається з 300 місць.

"Тепер міністри фінансів країн ЄС можуть в другу половину дня 14 серпня обговорити ситуацію, що виникла і усунути останні перешкоди до надання Греції нового, вже третього пакета багатомільярдної допомоги. Єврокомісія вранці знову заявила, що пропонована програма передбачає підтримку стабільних фінансів і проведення реформ в Греції", - зазначає видання.

Також повідомляється, що пакет допомоги, розрахований на три роки, складе 91,7 млрд євро, включаючи доходи від приватизації державної власності. Перший транш у розмірі 23 млрд євро Афіни повинні отримати ще в серпні. Новий пакет допомоги призведе до того, що державна заборгованість Греції зросте в 2016 році до 201 відсотка від обсягу внутрішнього валового продукту (ВВП).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз (ЄС) готовий надати Греції черговий бридж-кредит на суму 6 мільярдів євро.