ua en ru

Парламент Франції на цьому тижні розгляне питання продовження надзвичайного стану на 3 місяці

Парламент Франції на цьому тижні розгляне питання продовження надзвичайного стану на 3 місяці Парламент Франції на цьому тижні розгляне питання продовження надзвичайного стану на 3 місяці. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд

Олланд закликав парламентарів прийняти закон до кінця тижня

Парламент Франції на цьому тижні розгляне питання продовження надзвичайного стану на 3 місяці. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, передає AFP.

"Я вирішив попросити парламенту розглянути законопроект, який подовжує надзвичайний стан ще на три місяці", - сказав Олланд.

Він також закликав парламентарів прийняти закон до кінця тижня.

Надзвичайний стан дозволяє французьким правоохоронним органам навіть вночі проводити обшуки приміщень без ордера, а також тримати під домашнім арештом осіб, чия "діяльність" представляє небезпеку для громадського порядку".

Також можливий заборону на проведення масових заходів - закриття концертних залів і кінотеатрів. Востаннє надзвичайний стан вводили у Франції у 2005 році, щоб вгамувати заворушення у передмістях Парижа та інших великих міст.

Нагадаємо, Олланд заявив, що в найближчі дні збирається зустрітися з президентом США Бараком Обамою і президентом Росії Володимиром Путіним.