ua en ru

Парламент Єгипту схвалив передачу двох островів у Червоному морі Саудівської Аравії

Парламент Єгипту схвалив передачу двох островів у Червоному морі Саудівської Аравії Фото: парламент Єгипту (youtube.com/NewChinaTV)

Острова Тиран і Санафир будуть належати Саудівської Аравії

Парламент Єгипту схвалив передачу островів Тиран і Санафир, розташованих в Червоному морі, Саудівської Аравії. Про це сказав в середу спікер Палати представників Алі Абдельаль, передає Reuters.

Тепер договір повинен бути ратифікований єгипетським президентом Абдель Фаттах аль-Сісі. Уряд Сісі тогоріч оголосив про укладення морської демаркаційної угоди з Саудівською Аравією, яка надала Єгипту мільйони доларів допомоги, поступившись контролем над островами Тиран і Санафір в королівстві Перської затоки.

Острова Тиран і Санафир знаходяться неподалік від єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх, розташованого на узбережжі Червоного моря.

Нагадаємо, раніше Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ і Бахрейн розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши владу Катару в підтримці тероризму.

Крім того, очолювана Саудівською Аравією коаліція оголосила про припинення участі Катару в спільній військовії операції проти хуситів, які встановили контроль над значною частиною території Ємену.