ua en ru

Парламент Чорногорії схвалив інтеграцію країни в НАТО

Парламент Чорногорії схвалив інтеграцію країни в НАТО Фото: НАТО

За резолюцію проголосували 50 депутатів

Парламент Чорногорії в середу, 16 вересня, схвалив резолюцію про підтримку інтеграції в НАТО. За ухвалення документа проголосували 50 депутатів, проти - 26, троє утрималися, передає видання Vijesti.

Виступив проти цього рішення депутат від Демократичного фронту Мілан Кнежевич під час засідання включив на своєму мобільному телефоні, звук сирени повітряної тривоги, щоб нагадати про бомбардування Югославії авіацією НАТО в 1999 р., які тривали 78 днів. У відповідь на це спікер парламенту Ранко Кривокапич зауважив, що жителям Сараєво цей звук, довелося слухати набагато довше.

За два дні до голосування в парламенті віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з прем'єр-міністром Чорногорії Міло Джукановичем заявив, що США готові підтримати вступ країни в альянс.

На саміті НАТО в Уельсі у вересні 2014 р. було прийнято рішення оцінити готовність Чорногорії до вступу до кінця 2015 р. Рішення про запрошення країни в альянс може бути прийнято в грудні на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.