ua en ru

У Парижі стартує конференція з вирішення конфлікту на Близькому Сході

У Парижі стартує конференція з вирішення конфлікту на Близькому Сході Фото: конференція в Парижі

Однак на ній не буде представників сторін конфлікту - ізраїльтян та палестинців

Представники 70-ти держав та міжнародних організацій зберуться 15 січня в Парижі з метою пошуку політичного вирішення конфлікту на Близькому Сході. Про це передає DW.

Очікується, що в конференції візьмуть участь нинішній держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Однак у скликаній за ініціативи Франції міжнародній конференції не буде представників самих обох сторін конфлікту - ізраїльтян та палестинців.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху кілька разів відмовлявся від запрошень узяти участь у конференції. На його думку, існує небезпека зростання міжнародного тиску щодо умов перемир'я. Нещодавно Нетаньяху назвав захід "конференцією маніпуляцій". На його думку, її мета - ухвалити "антиізраїльські пункти".

Згідно з даними офіційного Парижа, учасники конференції мають намір чітко виступити в заключній резолюції за створення на Близькому Сході Палестинської держави, яка б могла мирно співіснувати з Ізраїлем. Водночас у Парижі наголошують, що домовитися про такий компроміс мають, власне, самі ізраїльтяни та палестинці.

Нагадаємо, 23 грудня 2016 року Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій засудила нинішню політику Ізраїлю щодо розбудови поселень на Західному березі річки Йордан та в східній частині Єрусалима.