ua en ru

У Парижі відбулася демонстрація жінок на підтримку поліцейських і проти насильства

У Парижі відбулася демонстрація жінок на підтримку поліцейських і проти насильства Фото: у Парижі пройшла акція протесту дружин поліцейських

Група "Розгнівані дружини поліцейських" провела акцію на підтримку поліції Парижа

У Парижі (Франція) на Єлисейських полях відбулася демонстрація дружин і подруг паризьких поліцейських проти зростання насильства у Франції. Про це повідомляє BBC.

Група, що складається з понад сотні жінок і називає себе "Розгнівані дружини поліцейських", пройшла маршем через центр міста.

Учасниці демонстрації несли чорні кульки, що символізували загиблих поліцейських, і рожеві - символ сімей, які залишилися без чоловіка і батька.

Безпосередньою причиною протестів стала нещодавня загибель в Парижі поліцейського Хав’є Жугеле, вбитого двома пострілами в голову раніше неодноразово судимим жителем паризького передмістя Карімом Шерфі.

Тим часом раніше сьогодні повідомлялося, що в Парижі на Північному вокзалі затримали чоловіка, який розмахував ножем перед поліцейським патрулем.

Нагадаємо, у французькому Марселі затримали двох підозрюваних у підготовці терористичного акту за 5 днів до президентських виборів.