ua en ru

У Парижі напали на колишнього французького міністра

У Парижі напали на колишнього французького міністра Фото: Наталі Косцюшко-Морізо (flickr.com-dprezat)

Екс-міністра госпіталізували

У Парижі невідомі напали на міністра екології, транспорту та житлової політики в адміністрації Ніколя Саркозі, кандидата в депутати нижньої палати парламенту Франції від партії "Республіканці" Наталі Косцюшко-Морізо. Про це повідомляє французька газета Le Monde.

Зазначено, що екс-чиновницю госпіталізували.

Так, інцидент стався у п'ятому окрузі Парижа на площі Мобер, де кандидат проводила передвиборчу агітацію і роздавала листівки. Невідомий підійшов до Косцюшко-Морізо і, образивши її, спробував вдарити. Відсахнувшись, жінка впала на землю і вдарилася головою.

Видання зазначає, що екс-міністр кілька хвилин провела без свідомості, їй допомогли співробітники пожежно-рятувальної служби, які відвезли її в лікарню.

При цьому нападник зник з місця злочину в бік найближчої станції метро.

Видання, посилаючись на джерело в уряді, також повідомляє, що в лікарню до Косцюшко-Морізо попрямував прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп.

"Бажаю одужання моєму другові Наталі Косцюшко-Морізо. Я засуджую цей акт нестерпного насильства", - підкреслив прем'єр у своєму мікроблозі в Twitter.

Напад також засудила мер Парижа Анн Ідальго.

Нагадаємо, в Македонії стріляли в міністра охорони здоров'я Нікола Тодорова. Стрілянина сталася в Скоп'є, коли чиновник йшов на церемонію передачі посади своєму наступнику.