ua en ru

Париж має намір прискорити виведення своїх військ з Афганістану у зв'язку зі знищенням У.бен Ладена, - МЗС Франції

Франція має намір прискорити виведення своїх військ з Афганістану у зв'язку зі смертю лідера ісламістської терористичної організації "Аль-Кайєда" Усами бен Ладена. Про це в ефірі телеканалу France 24 повідомив міністр закордонних справ країни Ален Жюппе, передає РБК. Він додав, що не тільки Франція, але й США і інші союзники мають намір переглянути свої плани щодо перебування на території Афганістану.
Французький військовий контингент в Афганістані на даний момент нараховує 4 тис. чоловік. За планами, свої війська Франція повинна вивести в 2014 р.
Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. в особняку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Терорист "номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря. Як повідомив Б.Обама, тижнем раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану. Особистість Усами бен Ладена встановлена спецназом США за зовнішнім виглядом, крім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що був убитий саме він.