ua en ru

Паракуда: Уряд продовжує зупиняти корупційні оборудки

Уряд продовжує зупиняти корупційні оборудки. Про це в опублікованому РБК-Україна інтерв'ю сказав перший заступник міністра Кабінету міністрів Олега Паракуда.

"Уряд вже до зими повністю ліквідує схему обходу потенційними інвесторами проведення аукціону на видобування надр", - сказав Паракуда.

"Зараз у нас існує правило - якщо інвестор хоче отримати дозвіл на видобування надр, він повинен взяти участь у спеціальному аукціоні. Участь в такому аукціоні, звичайно, платна, ціна досить висока. Звичайно, час від часу з'являються інвестори, які хочуть уникнути зайвих витрат", - додав він.

За словами представника Кабінету міністрів, така схема використовується вже кілька років.

Він зазначив, що потенційна компанія-інвестор створювала спільне підприємство з будь-яким суб'єктом господарювання державного сектору економіки, що перебуває у віданні Міністерства екології. Головна умова, щоб державна частка в цьому СП була не меншою 25%. Політик підкреслив, що, за чинним законом, таке підприємство без будь-яких перешкод отримує дозвіл на видобування надр без будь-яких аукціонів - при цьому бюджет недоотримає десятки мільйонів гривень.