ua en ru

Папа Римський закликав до виконання Мінських угод задля миру в Україні

Папа Римський закликав до виконання Мінських угод задля миру в Україні Фото: Папа Франциск на балконі базиліки Св. Петра у Ватикані

Франциск закликав сторони конфлікту виконати взяті на себе зобов’язання

Папа Римський Франциск закликав до виконання зобов’язань сторонами конфлікту на сході України задля встановлення миру. Про це він сказав під час традиційного послання Urbi et Orbi з нагоди свята Різдва Христового за західним обрядом, передає "Радіо Свобода".

"Мир чоловікам і жінкам, які досі страждають від наслідків конфлікту в східній Україні, де невідкладним є спільне бажання принести полегшення населенню та виконати взяті на себе зобов’язання", - зазначив понтифік.

Також у своєму посланні він згадав про країни і території, жителі яких нині найбільше страждають від внутрішніх, збройних конфліктів, воєн, гуманітарної кризи - Сирію й окремо місто Алеппо, Святу Землю (Ізраїль), Ірак, Лівію, Ємен, Нігерію, Південний Судан, Демократичну Республіку Конго, Колумбію, Венесуелу, М’янму, Корейський півострів.

"Сьогодні ця благовість розходиться по всій землі, бажаючи досягти всіх народів, особливо тих, які поранені війнами та гострими збройними конфліктами, і тих, що найсильніше відчувають прагнення миру… Мир тим, хто зазнав поранень або втратив дорогих осіб у жорстоких терактах, які посіяли страх і смерть у серцях багатьох країн і міст", - звернувся Папа Римський до тисяч вірян, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані.

Як відомо, 25 грудня віряни західного обряду святкують Різдво Христове.

Нагадаємо, раніше у Ватикані анонсували виділення Україні першого траншу гуманітарної допомоги в розмірі 6 мільйонів євро.