ua en ru

Папа Римський закликав країни повністю відмовитися від ядерної зброї

Папа Римський закликав країни повністю відмовитися від ядерної зброї Фото: Папа Римський Франциск (flickr.com/catholicism)

Франциск закликав країни будувати світ без ядерних озброєнь

Папа Римський Франциск, Хорхе Маріо Бергольо, закликав країни повністю відмовитися від ядерної зброї. Про це він повідомив в Twitter.

"Давайте введемо світ без ядерної зброї", - заявив 266-й Папа Римський.

За його словами, це стане можливим, якщо всі виконають Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, "щоб відмовитися від цієї зброї смерті".

Зазначимо, Папа Римський Франциск раніше не раз підкреслював необхідність роззброєння і повної заборони ядерної зброї. Про це він писав у своєму зверненні з нагоди Всесвітнього дня миру, який Римо-католицька церква відзначає 1 січня.

Так, останній заклик глави Римсько-католицької церкви пролунав на тлі завершився загальнополітичної дискусії в рамках 72-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш застеріг від небезпеки війни з КНДР під час своєї першої мови.

"Використання ядерної зброї має бути немислимим. Навіть з погрозою його застосування ніколи не можна миритися. Але по всьому світу страх застосування ядерної зброї, сьогодні на найвищому рівні з кінця Холодної війни", - заявив він.