ua en ru

Папа Римський закликав до миру на Донбасі в традиційному різдвяному посланні

Папа Римський закликав до миру на Донбасі в традиційному різдвяному посланні Фото: Папа Римський Франциск (flickr.com/catholicism)

Папа Римський закликав країни до братерства і солідарності на фоні численних конфліктів

Папа Римський Франциск в традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi закликав міжнародне співтовариство до братерства і солідарності і заявив, що молиться за швидкий мир на Донбасі. Про це повідомляє DW.

"Папа Римський закликав міжнародне співтовариство до братерства і солідарності на фоні численних конфліктів на планеті, щоб світ був більш людяним і сприятливим для дітей цього і майбутніх поколінь", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, про це понтифік сказав у традиційному різдвяному посланні "Місту і світу" (Urbi et Orbi) 25 грудня 2017 року.

"Сьогодні в нашому світі вирують вітри війни, застаріла модель розвитку і далі веде до регресу людей, суспільства і природи", - заявив Франциск.

Відзначається, що він згадав ряд конфліктів, зокрема, закликав до миру в Єрусалимі і на всій Святій землі заради "мирного співіснування двох держав з узгодженими і міжнародно визнаними кордонами".

Щодо Сирії Папа сподівається на відновлення підвалин "суспільства, незважаючи на етнічну або релігійну приналежність". В Іраку та Ємені, а також ряді країн Африки, понтифік закликає долати гуманітарні складності.

Крім того, Папа Римський згадав "дітей і їхні сім'ї, які страждають від насильства через конфлікт в Україні". Понтифік молиться за швидкий мир на Донбасі.

Франциск підкреслив, що в обличчях дітей, які проживають в охоплених війнами зонах, біженців або безробітних можна побачити Ісуса. Зазначив він і про важливість вирішення проблем меншин, зокрема рохінджа в М'янмі і Бангладеш.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск вирішив змінити молитву "Отче наш".