ua en ru

Папа Римський готує реформу Католицької церкви

Папа Римський Франциск займається підготовкою змін, які він має намір ввести в Католицькій церкві, повідомив глава прес-служби Святого престолу. Понтифік хоче зробити Католицьку церкву більш місіонерською та колегіальною.

Папа Римський Франциск не йде у відпустку, а займається підготовкою змін, які він має намір ввести в Католицькій церкві, повідомило в суботу радіо Ватикану з посиланням на главу прес-служби Святого престолу священика Федеріко Ломбарді.

"Папа Франциск залишається у Ватикані, але після поїздки до Бразилії дозволяє собі відпочити дещо більше звичайного", - сказав Ломбарді.

За його словами, понтифік готує реформу Церкви, щоб зробити її більш місіонерської та колегіальної. Понтифік працює інтенсивно, і в серпні у нього для цього є більше часу, оскільки скасовані всі загальні аудієнції по середах. Однак кожне неділю серпня Франциск буде звертатися до віруючих під час полуденної молитви Angelus на площі святого Петра.

Не виключено, однак але поки не підтверджено, що понтифік прийме на аудієнції футболістів збірних Італії та Аргентини, які 14 серпні зіграла товариський матч для Папи на Олімпійському стадіоні в Римі. Однак, на думку Ломбарді, Франциск навряд чи з'явиться на трибунах стадіону.

Прес-секретар нагадав, що і попередні Папи інтенсивно працювали протягом літа. Однак, на відміну від них, Франциск влітку залишається у Ватикані.