ua en ru

Папа Франциск прийняв в Апостольському Палаці Голови Генеральної Асамблеї ООН

Папа Франциск 31 травня 2013, вранці, прийняв в Апостольському Палаці Голови 67-ї Генеральної Асамблеї ООН, сербського дипломата Вука Єремича, який пізніше зустрівся з Державним секретарем Апостольської Столиці кардиналом Тарчізіо Бертоне та секретарем, відповідальним за стосунки з державами, архієпископом Домеником Мамберті.

За повідомленням Ватиканського прес-центру, на слуху були деякі питання обопільного інтересу, начебто подолання конфліктів мирним шляхом та подолання спричинених ними гуманітарних катастроф, проблема торгівлі людьми, трагедія біженців. У контексті актуальною світової економічної кризи відбувся обмін думками щодо того, яку роль може зіграти Генеральна Асамблея ООН у розробці програм відновного розвитку, поважати навколишнє середовище і одночасно буде здатним скоротити розрив між багатими і бідними.

Зустріч була можливістю висловити високу оцінку щодо ролі ООН в шуканні загального блага для людства, але також, щоб згадати вклад Католицької Церкви у справу сприяння цілісної гідності людини, світу і культури зустрічі.