ua en ru

ПАТ "Сумигаз" ліквідувало 6 тисяч витоків газу за 5 місяців

ПАТ "Сумигаз" ліквідувало 6 тисяч витоків газу за 5 місяців ПАТ "Сумигаз" ліквідувало 6 тисяч витоків газу за 5 місяців

Проведено обстеження понад 1,5 тисячі км газових мереж Сумської області

За п’ять місяців 2017 року фахівці ПАТ "Сумигаз" провели періодичне обстеження понад 1,5 тисячі км газових мереж Сумської області та об’єктів, розташованих на них. Під час планових робіт вони виявили та ліквідували більше 6 тис. небезпечних ситуацій, пов’язаних із витоками газу.

"Сумигаз" здійснює постійну діагностику всього обладнання газорозподільної системи регіону. До цієї роботи щодня задіяна понад сотня фахівців компанії. За день вони обстежують приблизно 6 км підземних та надземних газових мереж. Загалом, впродовж року таким чином проводиться технічний огляд понад 12 тис. км газопроводів та обладнання на 3 тис. газорозподільних пунктах, які регулюють тиск для подачі газу до будинків.

Під час обстеження газорозподільної системи бригади ПАТ "Сумигаз" використовують прилади, призначені для виявлення витоків природного газу і вимірювання його концентрації до 0,001%, а також пошуку місць пошкодження ізоляції. З їх допомогою вдається забезпечити високий ступінь захисту.

"Найчастіше причиною витоків є застарілість газових мереж – понад 1,5 тисяч кілометрів газопроводів перебувають в експлуатації більше 25 років. Тому, для мінімізації витоків та безпечної доставки блакитного палива компанія реалізує План розвитку - інвестиційну програму до 2025 року", - розповів головний інженер ПАТ "Сумигаз" Дмитро Сергієнко.

План розвитку передбачає реалізацію довгострокової стратегії ПАТ "Сумигаз" щодо підвищення надійності та безпеки експлуатації системи газопостачання регіону, а також її підтримки в належному технічному стані.