ua en ru

ПАТ "Харківгаз" безкоштовно перевірило більше 6 тис. лічильників газу

За 4 місяці 2016 року фахівцями ПАТ "Харківгаз" спільно з ДП "Харківстандартметрологія" безкоштовно перевірено понад 6 тис. лічильників газу жителів Харківської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Більше 3,5 тис. лічильників відремонтовано за кошти газової компанії. Послуги з планової повірки є безкоштовними для споживача, а терміни повірки визначаються у паспорті завода-виготовлювача, зазначили в прес-службі.

"Про терміни зняття лічильника газу на планову перевірку ПАТ "Харківгаз" інформує споживача. Нашому клієнту необхідно лише надати доступ до приладу обліку для його демонтажу і доставки в спеціально обладнану лабораторію. Після того, як лічильник пройде планову перевірку, буде мати відповідний висновок державного повірника, він буде встановлений для подальшого обліку газу у споживача", - повідомив заступник голови правління з обліку газу ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

У компанії заявили, що однією з причин неможливості використання встановленого раніше лічильника є втручання споживача в роботу приладу обліку для зменшення його показань. За 4 місяці 2016 р. ПАТ "Харківгаз" спільно з ДП "Харківстандартметрологія" зафіксували понад 130 таких випадків.

"При підтвердженні факту втручання споживача в роботу лічильника, такому споживачу крім оплати вартості проведеної експертизи нараховуються збитки, завдані його неправомірними діями. Тому зменшувати розмір оплати за газ треба не шляхом махінацій з приладом обліку, а утеплюючи будинок, встановлюючи сучасне енергоефективне обладнання, контролюючи витрату палива. І тоді буде позитивний результат", - розповів головний метролог ПАТ "Харківгаз" Олександр Олейник.