ua en ru

ПАТ "Чернівцігаз" за 5 місяців повірило майже 12 тис. лічильників газу

ПАТ "Чернівцігаз" за 5 місяців повірило майже 12 тис. лічильників газу ПАТ "Чернівцігаз" за 5 місяців повірило майже 12 тис. лічильників газу

Повірка була проведена безкоштовно

Від початку року ПАТ "Чернівцігаз" спільно з ДП "Буковинастандартметрологія" безкоштовно повірили 11 915 побутових лічильника газу. За результатами експертизи 3 266 приладів обліку не пройшли повірку через зношеність лічильного механізму або наявність недопустимої похибки вимірювання, ще в 267 випадках фахівці лабораторії виявили факти втручання споживачів в роботу лічильників, повідомляє прес-служба компанії.

Повірка лічильників здійснюється державними повірниками – представниками ДП "Буковинастандартметрологія". Демонтаж та монтаж лічильника проводиться винятково працівниками газорозподільної компанії.

"Для споживача періодична повірка проводиться безкоштовно, незалежно від форми власності приладу. Під час перевірки приладу нарахування за спожитий газ здійснюється за середніми показниками обсягів споживання, відповідно до показників аналогічного періоду минулого року. Пройшовши процедуру повірки, споживачі можуть бути впевнені, що оплачують саме той обсяг газу, який вони реально спожили",– зазначає головний метролог ПАТ "Чернівцігаз" Володимир Аронець.

Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу. У разі встановлення факту втручання у роботу лічильника, споживач змушений оплатити вартість зняття-встановлення приладу та відшкодувати завдані збитки.

Щодня працівники ПАТ "Чернівцігаз" демонтують та відправляють на повірку від 100 до 150 лічильників газу.