ua en ru

Panasonic придбає виробника систем освітлення для автомобілів за понад 800 млн доларів

Panasonic придбає виробника систем освітлення для автомобілів за понад 800 млн доларів Фото: Panasonic придбає виробника систем освітлення для автомобілів за понад 800 млн доларів

Офіційно про придбання може бути оголошено вже в середині грудня

Японська компанія Panasonic має намір придбати австрійського виробника систем освітлення для автомобілів ZKW Group, сума операції може перевищити 800 млн доларів, повідомляє dailycomm.ru.

На даний момент компанії знаходяться на завершальній стадії переговорів. Сума угоди очікується на рівні 100 млрд ієн (885 млн доларів ). Офіційно про придбання може бути оголошено вже в середині грудня.

Як зазначає видання, угода дозволить Panasonic розширити свою присутність на ринку автомобільної електроніки. Крім того, японська компанія розраховує до 2018 фінансовому році довести свою виручку в цій сфері до 2 трлн ієн (близько 17,7 млрд доларів), що становить близько 23% від консолідованого обсягу продажів компанії.

Австрійська ZKW, заснована в 1938 році, виробляє в основному енергоефективні світлодіодні фари, які забезпечують освітлення на далекі відстані. У 2016 році виручка австрійського виробника прогнозується на рівні 900 млн євро.

Нагадаємо, Panasonic інвестує 60 млн доларів в робота.