ua en ru

Panasonic інвестує 60 млн доларів в робота

Panasonic інвестує 60 млн доларів в робота Фото: Panasonic планує інвестувати 60 млн доларів в робота

Надходження в продаж очікується в березні 2017 року

Компанія Panasonic має намір інвестувати 60 млн доларів робота Laundroid, основним завданням якого є сортування і складання одягу після прання, повідомляє 3dnews.ru.

"Компанія Panasonic вже давно зацікавилася розробкою японського стартапу Seven Dreamers, і, як стало відомо, планує інвестувати в проект 60 мільйонів доларів", - зазначає видання.

Для створення робота використовувався аналіз речей з допомогою технологій розпізнавання зображення, технологій штучного інтелекту, а також досягнень у галузі робототехніки. Так, Laundroid може підбирати відповідний алгоритм для правильного складання речі, після чого розподіляти їх по відповідним стопках. Крім того, в налаштуваннях можна задати сортування за типом одягу або власнику.

На даний момент робот знаходиться на фінальній стадії розробки, очікується його надходження в продаж у березні 2017 року. Очікується, що за розмірами він буде приблизно як холодильник. Дані щодо вартості поки не розкриваються.

Крім того, Panasonic спільно з Seven Dreamers працює над роботом "все в одному", який зможе сам збирати і прати брудні речі, сушити їх, а також складати і сортувати. Однак такий продукт може з'явитися на ринку не раніше 2019 року.

Нагадаємо, в Дубаї в 2017 почне работать перший робот-поліцейський.