ua en ru

Пан Гі Мун підтримав ідею Порошенка про 10-кілометрову буферну зону на кордоні з РФ

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підтримав ідею Президента України Петра Порошенка про 10-кілометрову буферну зону на україно-російському кордоні.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підтримав ідею Президента України Петра Порошенка про 10-кілометрову буферну зону на україно-російському кордоні. Про це йшлося в їх телефонній розмові, передає прес-служба глави держави.

"Генеральний секретар ООН висловив підтримку ініціативи Петра Порошенка щодо вирішення ситуації на Сході України мирним шляхом. Зокрема, він підкреслив важливість такого елемента мирного плану Президента України, як встановлення 10-км буферної зони на українсько-російському кордоні", - йдеться в повідомленні.

Порошенко подякував генсека ООН за солідарну позицію та висловив рішучий намір і надалі брати активні заходи, спрямовані на врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

У той же час Президент поінформував Пан Гі Муна про неодноразові випадки порушення режиму припинення вогню і підкреслив важливість надання цієї інформації міжнародним партнерам.