ua en ru

Палкін: Якщо б Тейшейра не захотів в Китай, не продали б його й за 150 млн євро

Палкін: Якщо б Тейшейра не захотів в Китай, не продали б його й за 150 млн євро Фото: Сергій Палкін і Тейшейра

Стали відомі деталі переїзду Тейшейри в Китай

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін розповів про рекордний трансфер Алекса Тейшейри. Про це повідомляє канал "Футбол 1".

"Коли вже йшли у відпустку, ми розуміли, що розмови про продаж Тейшейри будуть. Ми відчували, що максимум, скільки у нас він зможе протриматися - це до кінця сезону. Ми знали, що або взимку, або влітку за ним однозначно прийдуть з серйозною пропозицією. Представники Тейшейри вели переговори з "Ліверпулем". Вони там не домовилися за всіма пунктами. Ми зважували той дохід, який отримуємо і допомогу, яку надає нам Тейшейра і ці поняття не були рівносильні", - пояснив Палкін.

"Була запропонована сума, яка на сьогодні є рекордною як для Китаю, так і для України. Але ми не могли собі дозволити сказати "ні", тому що як ми потім будемо управляти колективом, якщо ми за 50 млн не відпускаємо? Це просто могло почати псувати обстановку всередині колективу, а для тренера це ж проблема номер один. Ти хочеш перейти? Так, хочу. Ти впевнений? Так, впевнений. Якщо б Він сказав "ні", ми б навіть не вели переговори, незалежно від того, які б там суми нам не пропонували - 50, 100, 150 млн - не має значення", - продовжив генеральний директор "гірників".

Також один із керівників донецького клубу каже, що з Китаю цікавилися й іншими гравцями "Шахтаря".

"В основному цікавилися бразильцями. Були пропозиції по Тайсону Нього, - додав Палкін.

Нагадаємо, "Шахтар" без Тейшейри вже зіграв перший офіційний матч в 2016 році, розійшовшись внічию з "Шальке".