ua en ru

Палестина хоче вирішити суперечку з Ізраїлем мирним шляхом і створити незалежну державу, - посол ПНА в РФ

Надзвичайний і повноважний посол Палестинської національної адміністрації в Росії Фаєд Мустафа заявив, що Палестина хоче вирішити суперечку з Ізраїлем мирним шляхом, однак не повідомив, чи робила Палестина Ізраїлю пропозицію провести переговори. Про це посол заявив в ефірі радіо "Ехо Москви".

"Ми вважаємо і навіть стверджуємо, що вирішення проблеми - це, звичайно, рішення політичне. Військове рішення неможливо. Політичне рішення повинно спиратися на надання палестинському народу того права, яким його наділило міжнародне співтовариство ... Ми вважаємо, що безпека і стабільність можуть бути досягнуті в цьому регіоні тільки на основі миру, на основі мирного вирішення проблеми", - заявив Мустафа.

На питання про те, чи велися переговори з представниками Ізраїлю про вирішення проблем мирним шляхом, Мустафа відповів: "Ізраїльське керівництво, наскільки ми розуміємо, досі не готове, для того щоб прийти до примирення. Зрозуміло, що до теперішнього моменту питання про припинення вогню поки не йде, на жаль".

Також посол зазначив, що Палестина наполягає на створенні незалежної держави: "Ізраїльський громадянин може лягати спати і бути впевнений, що він ніч проведе спокійно тільки тоді, коли також спокійно і безпечно буде себе почувати його сусід по регіону палестинець. А це може бути досягнуто тільки тоді, коли буде створено палестинську державу в межах 1967 р. зі столицею в Східному Єрусалимі ".

Крім того, Мустафа заявив, що Ізраїль перебільшує військові можливості Палестини: "Але я думаю, що в будь-якому випадку існує значне перебільшення військових можливостей руху "Хамас", ті військові можливості, якими володіють палестинці в секторі Газа, вони не настільки великі".

Ізраїль з 14 листопада проводить в секторі Газа військову операцію "Хмарний стовп", метою якої оголошено знищення бойовиків та їх інфраструктури. В результаті бойових дій загинули 24 палестинця і троє ізраїльтян. Напередодні вперше за багато років в Тель-Авіві спрацювала сирена повітряної тривоги. Вчора бойовики "Хамас" завдали ракетного удару по Єрусалиму. Члени бойового крила "Хамаса" підтвердили, що дві ракети системи "Касам" були випущені через хвилину після того, як спрацювала повітряна тривога.

Читайте також: Бойовики сектора Газа випустили по Ізраїлю 650 ракет з моменту початку операції "Хмарний стовп"