ua en ru

У Пакистані в ряді міст пройшли антиамериканські протести після критики Трампа

У Пакистані в ряді міст пройшли антиамериканські протести після критики Трампа Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

Більшість демонстрацій організували релігійні мусульманські партії

У Пакистані в ряді міст пройшли антиамериканські протести після критики з боку президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональлда Трампа. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"В ряді місцевостей Пакистану пройшли демонстрації протесту проти заяв з США, що Ісламабад надає притулок екстремістам. Більшість цих демонстрацій влаштували мусульманські релігійні партії "Джамаат-е-Ісламі" і "Джаміат-улема-е-іслам", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, сотні людей вийшли на демонстрації, вигукуючи антиамериканські гасла, на північному заході Пакистану - в Пешаварі, центрі провінції Хайбер-Пахтунхва, і в її районах Сват, Могманд, Баджаур і Хайбер.

Крім того, про подібні протести повідомили і з провінції Белуджистан на заході країни. А в неділю така демонстрація відбулася в місті Карачі на півдні Пакистану. Поліція розганяла її кийками і розпорошуючи газ.

Наголошується, що, ймовірно у відповідь на критику Вашингтона, Ісламабад відклав візит до Пакистану головного дипломата США - в. о. помічника державного секретаря США Аліс Веллз, який повинен був початися в понеділок. Офіційно причина відтермінування не згадується.

Відзначимо, минулого тижня Трамп, викладаючи свою стратегію щодо Афганістану, звинуватив сусідній Пакистан в тому, що ця країна надає притулок "агентам хаосу", і натякнув, що це вплине на відносини Вашингтона і Ісламабаду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Пакистану Шахід Хаган Аббасі вважає, що нова стратегія президента США Дональда Трампа щодо "самої довгої війни в Афганістані не спрацює, як і стратегії його попередників.