ua en ru

Пакистан заявив про знищення 5 прикордонних блокпостів Афганістану

Пакистан заявив про знищення 5 прикордонних блокпостів Афганістану Фото: армія Пакистану

Йдеться про ліквідацію близько 50 афганських силовиків унаслідок перестрілки на кордоні між країнами

Пакистанська армія заявила, що знищила щонайменше п'ять афганських контрольно-пропускних пунктів біля кордону між двома країнами. У повідомленні збройних сил Пакистану 7 травня йдеться також про ліквідацію близько 50 афганських силовиків, передає DW.

Генерал армії Пакистану Надім Ахмад також заявив, що двоє пакистанських солдатів було вбито, ще дев'ятеро - поранено.

Зазначено, що сутички сталися на кордоні двох країн у провінції Белуджистан. Причиною конфлікту Ісламабад називає обстріл афганськими солдатами пакистанських службовців, які проводили перепис населення, та силовиків, які їх супроводжували. Заявлялося про загибель дев'яти та поранення 42 цивільних, у тому числі жінок та дітей.

Своєю чергою в Афганістані спростовують заяви Ісламабаду. Речник міністерства внутрішніх справ країни заявив, що жодного пункту пропуску на кордоні не знищено. Утім, він підтвердив збройну сутичку та зазначив, що в провінції Кандагар біля кордону з Пакистаном у перестрілці загинуло двоє прикордонників, ще 11 осіб, переважно цивільних, було поранено.

Нагадаємо, раніше Індія звинуватила Пакистан у вбивстві і понівеченні тіл двох своїх військових у суперечливому регіоні Кашмір.