ua en ru

Пакистан тимчасово призупинив виконання смертних вироків в країні

Уряд Пакистану тимчасово призупинило привид у виконання всіх смертних вироків. Рішення було прийнято всього за тиждень до запланованої розправи декількох бойовиків, пов'язаних з "Аль-Кайєда" і засуджених до смертної кари через повішення. Про це повідомляє Associated Press.

Міністр з інформації Первез Рашид повідомив, що всі страти будуть припинені до тих пір, поки прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф і президент Асіф Алі Зардарі НЕ обговорять дане питання. За словами міністра, Шаріф зустрінеться з Президентом, коли останній повернеться із закордонної поїздки.

У 2012 р. Пакистан вперше з 2008 р. привів у виконання смертний вирок. Попередній уряд наклав мораторій на смертну кару в країні.
Наступного тижня планувалося повішення деяких засуджених, засуджених до смерті. У їх числі члени пакистанської озброєного угруповання Лашкар-і-Джангві, пов'язаної з "Аль-Кайєда".

За даними неурядової організації Amnesty International, в Пакистані знаходяться більш ніж 8 тис. в'язнів-смертників, велика частина з яких вичерпала право на подачу апеляцій, і тепер їх вирок може бути приведений у виконання.

Нагадаємо, 4 липня новий уряд Пакистану не продовжив мораторій на виконання смертних вироків, термін якого закінчився.