ua en ru

Видатки на лікування співробітників посольства України в США, у яких запідозрений «свинячий грип», профінансовані посольством, - МЗС.

Видатки на лікування співробітників посольства України в США, у яких запідозрене захворювання на «свинячий грип», повним обсягом профінансовані посольством. Про це заявив речник МЗС Валерій Джигун, відповідаючи на запитання щодо випадку захворювання на свинячий грип у посольстві України в США, повідомляє прес-служба МЗС.

За його словами, міністр закордонних справ України Петро Порошенко дав доручення щодо опрацювання питання фінансування видатків на медичне страхування співробітників закордонних дипломатичних установ.

Нагадаємо, 11 червня 2009 року ВООЗ оголосила про пандемію свинячого грипу, першу пандемію за останні 40 років. Загальна кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань людей, викликаних вірусом А, в світі складає 356 тис. 197, з них 4 тис. 505 летальних випадків.

У той же час, за даними ВООЗ, епідемії звичайного грипу у всьому світі щороку призводять приблизно до 3-5 мільйонів випадків важкої хвороби і приблизно до 250-500 тис. випадків смерті.