ua en ru

Відповідальність за підписання УА з ЄС зараз лежить на Верховній Раді, - Азаров

Прем'єр міністр України Микола Азаров закликав Верховну Раду України відкинути політичні амбіції і зробити все можливе, щоб прийняти євроінтеграційні закони. Про це Азаров заявив в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Азарова в ході зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле було зафіксовано, що в основному Україні залишилося провести роботу щодо законодавчого забезпечення реформи правосуддя, виборчого законодавства. "Я хочу підкреслити, що на Верховній Раді зараз лежить велика історична відповідальність. Я дуже хочу, щоб це зрозумів кожний народний депутат. Час витрачений на блокування роботи парламенту віддаляє нас від визначенної українським суспільством мети - стати частиною об'єднаної Європи. Не від уряду зараз, а від Верховної Ради, тому що більшість питань стосуються законодавчих рішень ВР, залежить євроінтеграція України", - заявив Азаров.

Він також зазначив, що в ході бесіди з Фюле, той прямо закликав українську опозицію працювати спільно з владою у питаннях євроінтеграції, оскільки "злітна смуга" закінчується. "Ми закликаємо до того ж - відкинути політичні амбіції, егоїзм в ім'я великої національної мети".

Раніше Азаров заявив, що Україна вийшла на фінішну пряму підписання угоди про асоціацію з ЄС.