ua en ru

Відповідальність за фальсифікацію в Київоблраді лежить на Стариковій, - експерт

Відповідальність за фальсифікацію в Київоблраді лежить на Стариковій, - експерт Фото: Кирило Сазонов (Youtube)

За словами політолога, Старикова особисто відповідає за порядок голосування, регламент і законність

Відповідальність за фальсифікацію голосів у Київській обласній раді несе особисто Ганна Старикова. Таку думку політичний експерт Кирило Сазонов висловив на своїй сторінці в соцмережі Fаcebook.

"Відповідальність за фальсифікацію голосів у Київоблраді несе особисто Ганна Старикова. Поясню, чому я так вважаю: Старикова повністю контролює процес, в цьому й відмінність голови ради будь-якого рівня від рядового депутата - вона особисто відповідає за порядок голосування, регламент і законність. Старикова точно знає, хто сидить у залі, а кого немає, депутати, як учні в класі всі один одного ідентифікують, особливо членів своєї фракції. Що стосується голосування 5-го вересня - так для "Батьківщини" необхідно було протягнути ті голосування, які були в той день. Тому вони не гребували нічим, в тому числі карткою відпочиваючого в Туреччині депутата Кудлая", - написав Сазонов.

alt

Як відомо, 5 вересня, в Київоблраді пройшло голосування за підтримку заяв голів депутатських фракцій, за стан фінансування та виконання бюджетних програм та інші важливі рішення. За зазначені рішення проголосували 43 депутати із 44 присутніх у залі.

Нарівні з усіма голосував і депутат від "Батьківщини" Іван Кудлай, однак за даними Держприкордонслужби, депутат покинув територію України ще 27 серпня, вилетівши в Анталію. Повернувся народний обранець 6 вересня рейсом №3001 Анталія-Київ.

Зазначалося також, що рішення Київоблради про звернення до президента щодо прийняття кадрових рішень щодо керівництва КОДА є нелегітимним, оскільки за нього зараховані голоси депутатів, які на момент голосування перебували за межами країни.